نمای کرتین وال چیست

نمای کرتین وال چیست؟

نمای کرتین وال شیشه ای

نمای شیشه ای کرتین وال یکی از زیباترین و مدرن ترین  نماهای موجود در کشورمان ایران است که با توجه به تلفیق پروفیل آلمینیوم و شیشه های چند جداره در آن از شرایط و ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار می باشند.

این نوع نما کاملا بصورت صنعتی ساخته می شود و شرایط نصب آن به گونه ای است که انعطاف پذیری خاصی در مواجه با نتشهای ناشی از زلزله و نشت های احتمالی ساختمان در مواقع اضطراری دارد و بصورتSelf Supportو تماما آلومینیومی طراحی و اجرا می گردد.این نوع نما در انواع فریم لس و فیس کپ ساخته و اجرا می شود.

در این سیستم بدلیل اینکه سطح مقطع پروفیل آلومینیوم بزرگ می باشد و از مقاومت بالایی برخوردار است احتیاجی به شبکه بندی جهت زیر سازی نما نمی باشد و خود پروفیل بوسیله پلیت که با پیچ های لوبیایی داخل آن قابل رگلاژ می باشدبه ساختمان متصل می شوند.

نمای شیشه کرتین وال

کرتین وال نوعی دیگر از نمای شیشه ای بوده که به جای استفاده از فریم آهنی از پروفيل های آلومينيوم استفاده و نما به صورت مشبک بوده و تلفیقی از آلومینیوم و شیشه می باشد . کرتین وال خود یک سازه محسوب می شود.

این نوع مهندسی نما، نیاز به زیرسازی آهنیSelf Supportندارد و تنوع رنگی نامحدودی داشته که استفاده از طرح های چوبی نیز برای آن امکان پذیر می باشد. این سیستم، در برابر تنشهای قائم و جانبی از قبیل باد، زلزله و تکانهای شدید کاملاً پایدار است. زیبایی فوق العاده و منحصر به فرد این سازه در نما امتیاز نهایی آن است. شیشه های استفاده شده در این سیستم۱۸ الی ۴۰ میلیمتر ضخامت دارد و ایزولاسیون حرارتی و صوتی ساختمان را به صورت کامل انجام می دهند.طراحی زیبا و استاتیکی این سیستم به همراه عدم استفاده از پیچ و پرچ در مونتاژ و طراحی باز شوی مخفی در این سیستم علاوه بر زیبایی و دید بسیار عالی باعث بالارفتن ضريب مقاومت و آبندی و هوابندی شده است.

کرتین وال را می توان در دو نوع رده اصلی Face cap و Full Frameless طبقه بندی نمود.

استفاده از درپوش های ویژه در Face cape و عدم وجود این درپوش ها در Full Frameless از بارز ترین وجوه تمایز این دو سیستم می باشد. در طراحی پروفیل های این سیستم مباحث مربوط به زلزله, باد و محاسبات استاتیکی رعایت شده و مصالح مورد نیاز هر پروژه بنا به اقتضای هر پروژه جداگانه محاسبه و خصوصیات پروفیل کرتین وال مربوطه مشخص می گردد. در زیر نمونه ای از جداول محاسباتی ارائه شده است.

در جدول فوق به عنوان مثال جهت مدولاسیون سازه ای به ارتفاع ۱۵ متر و به صورتی که بتوان در هر ۴ متر ارتفاع دستک نگه دارنده تعبیه نمود، فاصله عرضی ۸۰ سانت و کمتر جهت مقطع سایز۱۲ پیشنهاد می شود.

نمای کرتین وال

خصوصيات نمای کرتین وال

امکان استفاده از شیشه ۲ یا ۳ جداره
امکان ایجاد سطح عایق دما با استفاده از پروفیلهای Thermal Break
امکان استفاده از در پوش های متفاوت
امکان اجرا به صورت تمام آلومینیوم
عدم محدودیت رنگ
امکان استفاده از مقاطع و ابعاد متفاوت با توجه به نیاز پروژه

روش اجرا

ارائه مدولاسیون بر اساس طرح اولیه و محاسبه ضریبهای موثر در پایداری سازه و همچنین توجه به میزان پرت مصالح
ساخت و مونتاژ مدول های کرتین وال
آغاز عملیات اجرایی :پیاده سازی و اجرای کمر بند های اصلی
اجرای براکت نگهدارنده
تثبیت و رگلاژ کرتین وال ها بوسیله پیچ ومهره
نصب شیشه

کرتين وال + فريم لس (فيس کپ)

نماهای فریم لس و فیس کپ بیشتر در پروژه های اداری و تجاری مورد توجه قرار می گیرد. در این سیستم پروفیل های آلومینیومی (عمودی و افقی) بر اساس ارتفاع ساختمان، ابعاد شیشه ها (وزن) و فشار باد محاسبه و انتخاب می گردد.

با استفاده از پروفیل های ذکر شده شبکه های آلومینیومی ایجاد و توسط براکتها به ساختمان متصل می گردند و سپس شیشه ها و بازشوها در محل های مورد نظر نصب و سیستم آب بندی می گردد.

در نماهای فریم لس شیشه ها با فاصله بسیار کم (در حد ۱۰ میلی متر) کنار هم قرار می گیرند ولی در سیستم فیس کپ حدفاصل بین شیشه ها توسط درپوش ها با ابعاد و اشکال مختلف پوشانده می شود.

پنجره ماندگار